Gimaran Youtube-kanava on Suomen suurin vuorovaikutteinen ilmainen suomen kielen kanava

Gimaran Youtube-kanava #GimaraOy on Suomen suurin lähinnä yhden ihmisen harrastuspohjalta ylläpitämä kanava. Millään muulla suomen kielen kanavalla ei tarjota kielten eurooppalaiseen viitekehykseen perustuvia interaktiivisia suomen kielen oppitunteja kategorisoituna neljälle eri tasolle (soittolistat). Kaikki oppitunnit perustuvat funktionaaliseen oppimiskäsitykseen, moderniin pedagogiaan ja mikro-oppimisen menetelmiin (The Gimara Method). Gimara vastaa videoiden alla olevissa chateissa kielikysymyksiin. Gimaran kanava on syntynyt yhdessä ja yhteistyössä sen käyttäjien kanssa, vuorovaikuttaen ja ottaen opiksi kommenteista ja kehittäen toimintaa pikku hiljaa. Kanavan luomisessa ja ylläpitämisessä on ja on ollut iso työ. Se vaatii vähintään yhden työpäivän joka viikko ja jos videoita tehdään enemmän, monta päivää. Youtube-kanavan ylläpito on hauskaa ja mielenkiintoista, haluamme jatkaa sitä edelleen yhdessä käyttäjien kanssa! Uudet kehittämisideat ovat aina tervetulleita!

Kiitos <3

Gimara on yritys, mutta se pitää yksityisille henkilöille ilmaisia oppitunteja Youtubessa. Gimaralta on mahdollista ostaa myös etuja (Talk, Conversation, Special), jolloin voit itse osallistua oppitunneille puhumaan. Joskus Gimara kutsuu sinut haastatteluun – haastattelut ovat ilmaisia oppitunteja, jotka jaetaan kanavalla.

Kanava on aloitettu vuonna 2015 ja aluksi se oli opetuksen tukikanava. Siitä tuli pikku hiljaa suosittu ja aloimme tehdä systemaattisemmin videoita. Nyt yritämme julkaista ainakin 1-2 videota viikossa, joskus enemmän. Osa vidoista on siis reaaliaikaisia oppitunteja, joille kuka tahansa voi tulla mukaan https://www.youtube.com/c/GimaraOy/community TAI https://www.youtube.com/c/GimaraOy/join !

Gimara uskoo tasa-arvoon ja siihen, että laadukas oppiminen kuuluu kaikille. Se tarkoittaa sitä, että vaikka olisit kotona tai matkalla, sinulla on mahdollisuus oppia suomea. Gimarassa opettaa eniten Marja, Ksenia ja joskus edelleen myös Raisa sekä joskus muitakin opettajia. Raisa oli aikaisemmin myös Gimaran omistaja ja perustaja. Teemme jatkuvasti yhteistyötä, siksi näet Raisan vierailemassa joskus kanavallamme. Jos olet ihmetellyt, miksi Gimaran kanavalla on myös Arffmanin mainoksia, se johtuu siitä, että Gimaran Language Gym -malli on myyty Raisan työpaikalle Arffmanille, ja siitä tuli Suomi-Hubi ja Gimara tietenkin haluaa tukea sen kasvua.

Kaikki Gimaran opettajat ovat kokeneita maahanmuuttajakouluttajia, esimerkiksi Marja on opettanut suomea yli 25 vuotta. Metodi on Gimaran oma ja sillä on saatu todella hyviä tuloksia. Joskus meiltä toivotaan kielioppitunteja, mutta emme usko kieliopilähtöiseen oppimiseen. Gimaran tunneilla liikkeelle lähdetään aika aidoista kielenkäyttötilanteista, joissa olevia kielen rakenteita harjoitellaan. Sieltä nousevia rakenteita pohditaan yhdessä ja ylemmällä tasolla (Advanced) niitä analysoidaan enemmän.

Ideana on, että suomen kieli on hauskaa, helppoa ja sitä voi käyttää heti oppitunnilla ja opittu asia jää kielenkäyttöön heti! Oppitunneilla opitaan taitoja, esimerkiksi  ”Osaan kertoa työhistoriastani”, ”Osaan asioida kännykkäkaupassa”, ”Osaan valittaa huonosta ruoasta tai palvelusta ravintolassa”, ”Osaan puhua auton katsastuksessa” tai ”Osaan kertoa, mikä minua vaivaa” lääkärille. Oppitunteja on 4 eri tasolla: Beginner 1 ja 2, Intermediate ja Advanced. Valitse sinulle sopivat taso tai soittolista ja siitä se lähtee!

Teemoja Gimaran kanavalla on 7 (soittolistat , tämä blogi) ja ne perustuvat kielten eurooppalaiseen viitekehykseen (CEFR, suomeksi EVK). Samaa viitekehystä käytetään peruskouluissa ja kotoutumiskoulutuksessa ja saman viitekehyksen pohjalta arvioidaan yki-testit. Eli Gimarassa sinä voit oppia teemoja kuin spiraalissa – voit aloittaa saman teeman helpolta tasolta ja kasvattaa osaamistasi samasta teemasta pikku hiljaa. Viime aikoina Gimaralta on toivottu lisää Advanced-tason tunteja ja videoita. Niitä on tulossa!

Gimara tekee yhteistyötä kaikkien kielikoulujen kanssa – olkaa rohkeasti yhteydessä. Teemme haastatteluja ja jaamme tietoa. Emme kilpaile toisten kielikoulujen kanssa – kieli on iso – täällä on tilaa kaikille! Ethän kuitenkaan kopioi meidän videoitamme ilman lupaa. Jakaa saat vapaasti ja sitä toivomme tietenkin!

Kanavamme tavoite on tuottaa yhteistä hyvää ja lisätä suomen kielen oppimisen mahdollisuuksia missä ja milloin tahansa. Otamme mielellämme vastaan palautetta ja yritämme tehdä mahdollisimman hyviä videoita – tämä on kuitenkin meille harrastus ja päätyö on muualla – teemme parhaamme!

Jaa, tykkää, kommentoi ja tule rohkeasti mukaan!

Liity Gimaran kanavalle ja nauti eduista: https://www.youtube.com/c/GimaraOy/join
Internet-sivut www.gimaraworld.com
Seuraa meitä #teamgimara
Facebook https://www.facebook.com/teamgimara
Facebook -ryhmä https://www.facebook.com/groups/193967497997029
Youtube https://www.youtube.com/c/GiMara
Instagram https://www.instagram.com/teamgimara/
Twitter https://twitter.com/TeamGimara
Soundcloud https://soundcloud.com/gi-mara
The Blog https://gimara.fi/